roast

Brisket - Pastrami -  Pork Roast - Chuck Roll - Pork Belly

Hela stekar

Stora köttstycken kräver lång tid och behöver oftast rökas upp till ett dygn.

De blir fantastiskt saftiga, möra och proppfulla av härliga smaker. Brisket, Pork roast och Chuck roll är alla BBQ klassisker, eller varför inte Pastrami- en klassiker på en äkta New York -deli

brisket

Brisket, eller bringa som vi kallar den i Sverige är den råvara som är allra svårast att hitta med den kvalité som duger till riktigt bra barbecue. 

Därför använder vi endast grain fed brisket från USAs allra bästa uppfödare där djuren får växa till sig med en specialkost och helt utan hormoner.

Dyrare men mycket bättre och ett självklart val för alla som vill ha det bästa som går att få.

Vi rubbar rikligt och röker dem hela i upp till ett dygn. De behöver den tiden för att bli riktigt möra.

Servera skivade med barbecuesås, coleslaw och bröd. Enkelt, klassiskt och oförskämt gott. Många kallar den ”Kungen av barbecue” av en anledning.


New york pastrami

Har du inte tidigare smakat en klassisk New York Pastrami så har du en matupplevelse framför dig.

Vi kan stolt säga att vår pastrami smakar likadant och lika gott som de dem gör i New York .

Den görs av den bästa bringan, grain fed brisket, man kan köpa i USA. 

Vi lägger den i en kryddig saltlag i 2 veckor. Därefter rubbar vi den med massor av krossad svartpeppar, korianderfrön och andra kryddor.

Sedan röks den 8 timmar och körs klar tills den är riktigt mör.

Säljs som hel stek.

vad är en pastrami sandwich?

Vitt bröd. Vårt val är levain men det går bra med andra ljus bröd.

100 -150g Pastramiskivor ca 4mm tjocka. Värms separat eller grilla hela mackan.

Vi brukar toppa med dijonasie som vi gör av Hellmans majonnäs och en klick dijonsenap.


Gamla och nya toppingförslag (det mesta smakar gott med äkta pastrami):

Coleslaw

Karamelliserad lök

Din favoritsenap

Tomat

Pesto

Ost





vad är en reuben?

pastrami reuben

Den underbara klassikern Rueben som alla älskar.


Vitt bröd

Pastramiskivor ca 4mm tjocka

Surkål

Russian dressing (påminner om thousand island-dressing fast hetare)

Ost av mild sort

Grilla mackan så att osten smälter.

Hickory wood smoked brisket

23 hour 

En härlig barbecue mixplate för 2 

chuck roll

Grain fed högrev är ett självklart val för vår barbecue chuck roll som tar upp till ett dygn att hickoryröka. Men då blir den så mör att den nästan faller sönder. Jämfört med brisket så är chuck roll lite kraftigare i smaken. Servera gärna tjocka skivor som steak med barbecuesås som glazas på innan du värmer den.

Glazed pork belly

Pork Belly är en mångsidig barbecue favorit. gniden med vår egen rubb basic och hickoryrökt under lång tid.

Skiva den tunt ca 7 mm värm det snabbt och toppa burgaren. (ersätt bacon som du kanske har idag?)

Skär i större fyrkanter och glaza med  barbecuesauce, värm det och servera det med en god sweet potato.

Eller skär ca 5-7 mm tunn skiva och gör en god kall sandwich. Så mycket smak.

Pork Burnt end

Snart kan du hitta vår Burnt Ends hos oss