mathantverk

Vår pulled pork är ett hantverk. Vi vet precis hur vi ska göra den.

 Hur du än använder den kan du lita på att vår pulled pork är i världsklass.

Våra pullade produkter kommer helt färdigrivna och blandande med sås. 

100% färdigt och behöver bara värmas.

Först så rubbar vi köttet med våra egna kryddblandingar. Därefter röks det i upp till 23 timmar för att få det så mört att det faller sönder.Pulled pork

Vår helt färdiga pulled pork behöver bara värmas, vi har gjort allt,  rivet och färdigblandat med barbecuesås, du kan toppa det med lite extra barbecuesås innan du serverar det.

 Idag har varje barbecuerestaurang med självaktning pulled pork på menyn. Oftast serverad mellan två hamburgerbröd, ibland toppad med coleslaw. I Louisiana serveras den som en po-boy, i en bauette, i Mississippi på en skiva bröd. 


vad är en pulled pork burgare?

En pulled pork burgare skall vara så enkel som möjligt Oftast bara med bröd, kött och sås. Men ofta toppar man den gärna med coleslaw eller picklad rödlök.

Siders brukar oftast bestå av ett litet hamburgerbröd med ca 30-50 gram kött.  2-3st är lagom per person. Då kan man t ex. göra 3 st olika sliders enkelt genom att man toppar med olika barbecuesåser.  

En slidermix kan även vara en pulled pork - en pulled beef - en pulled chicken.


vad är en slider?


pulled pork sliders

carnitas mexican pulled pork

 carnitas mexican pulled pork

Carnitas = Den mexikanska motsvarigheten till Pulled Pork.

i vår version hickoryröker vi dem 20 timmar. 

Efter vi har rivit köttet blandar vi i vår egen chipotlesås.


Gott till nachos, eller lägg det i wraps, tacos m.m.

Toppa med guacamole, jalapeño, lime och färsk koriander.pulled chicken

Pulled Chicken görs av svensk kycklinglårfilé som hickoryröks i 6 timmar.

Härlig och rund smak. God som burgare eller varför inte inte göra en smakrik barbecue sallad.

All pulled kommer helt färdigrivet

och blandat med sås

Pulled beef

Till vår pulled beef använder vi grain fed högrev som hickoryröks i 23 timmar.

Därefter river vi köttet och blandar i vår barbecuesås.

En härlig, fyllig och smakrik pulled beef som passar i sliders och burgare.  

the pulled story

Fläskkött så mört att det lätt kan rivas i bitar och blandas med barbecuesås.

‍  Alla älskar pulled pork.

‍  Vi på The Barbecue Company skapade trenden.

‍  Det är vi som gör Sveriges bästa pulled pork. Låter det skrytigt?  Men vi berättar ju bara vad kockar och barbecueälskare säger till oss.

‍  Sverige älskar barbecue. Det har vi förstått nu. Vi firar 20 år i branschen 2015 och har fullt upp. Vi producerar 1000 ton barbecue om året i vår anläggning i Saltsjö boo.

‍  150 ton är pulled pork.

‍  Vi, som är fullständigt galna i allt vad barbecue heter, säger ”Slow smoked & pulled”, för det är ju så det heter i USA. Vår Original Famous Pulled Pork är bog från gris som kryddas med en rub, vår egen kryddblandning, och röks med glödande hickoryved från Ozark-bergen i Missouri i 22 timmar.

‍  Sedan är den så mör att vi så enkelt kan ”dra isär” köttet till strimlor. Vi blandar den med vår egen barbecuesås Original, packar den och levererar den till de flesta av de 130 butiker runt om i Sverige vi samarbetar med.

Vi har flera läckerheter i vårt pulled-sortiment: Lexington Carolina Pulled Pork, där vi blandar i en lite syrligare Vinegar BBQ Sauce, Carnitas Mexican Pulled Pork, där såsen får hetta från chipotle, Meat Only Pulled Pork Natural, som bara har grundkryddan men ingen sås, pulled chicken och pulled beef, båda blandade med Original BBQ Sauce.

‍  Flera kockar, till exempel Melker Andersson och Christian Hellberg, använder vår pulled pork. På restaurangkedjor som  Taco Bar är den ett av de viktigaste inslagen på menyn.

‍  Eftersom det blivit trendigt har ett antal företag börjat tillverka pulled pork. Men det är vi som gör pulled pork som det var tänkt från början. Det här är originalet.

Receptet har vi vidareutvecklat från originalet i den amerikanska södern. Det var ju där den här klassiska barbecuevarianten skapades för flera hundra år sedan. Och precis som med den godaste maten var du än kommer i världen skapades den av vanliga, enkla människor som knappt hade råd att äta sig mätta.

‍  Nöden är uppfinningarnas moder, heter det ju.

‍  Hungern är den bästa kryddan, tillägger vi.

‍  Pulled Pork föddes i den skamfläck som är USA:s historia före inbördeskriget mellan 1861 och 1865. Plantageägare i södern slängde till sina slavar de sämsta, hårdaste och tuffaste styckena efter grisslakten.

‍  Med problem kommer utmaningar, och här gällde det att förvandla något svårtuggat till inte bara något ätbart utan också njutbart.

‍  Köttstyckena, som främst var bog, lagades till över öppen eld som blev glöd och där hände något: placerade man köttet en bit från glöden och lät det sakta tillagas av den varma röken under en dag, och kanske hela natten, blev det en fantastisk måltid som mättade många. Rökningen gjorde ju också att det höll sig. Eller som legendaren Johnny Cash berättade om ”The smokehouse” i sin barndom i sin självbiografi: ”Man var tvungen att röka allt kött man skulle spara. Vi brukade låta stickor av grön hickory glöda därinne dag och natt när vi rökte kött. Doften av hickoryrök fanns alltid i luften runt huset och det är ett minne som satt sig djupt.”

‍  Johnny Cash var från Arkansas, men ursprunget till pulled pork står att finna i South Carolina. Men som alltid i barbecue debatteras ursprunget: Memphis-borna säger att det uppfanns ett par kvarter från Beale Street, folk i Mississippi hävdar att det var i The Delta den gjordes första gången och i Georgia finns det de som hävdar att det var just utanför Atlanta den faktiskt uppfanns.

Pulled pork är soul food. Mat som skapats i svåra stunder men givit så mycket glädje. Pulled pork blev mycket populärt när fria svarta efter inbördeskriget öppnade så kallade ”barbecue joints”, som bara var ett så kallat hål i väggen, men ju längre tiden gick, desto mer uppskattades det av alla barbecueälskare.

‍  Idag har varje barbecuerestaurang med självaktning pulled pork på menyn. Oftast serverad mellan två hamburgerbröd, ibland toppad med cole slaw. I Louisiana serveras den som en po-boy, i en baquette, i Mississippi på en skiva bröd. Är man riktigt hungrig beställer man pommes frites tjocka som telefonstolpar till.

‍  Vårt sätt att göra pulled pork har anor från 1700-talet. Vi gör den med kärlek. Vår pulled pork är ett hantverk. Vi vet precis hur vi ska göra den. Hur du ska äta den avgör du själv. Hamburgerbröd? I tacos?

‍  Hur du än använder den kan du lita på att vår pulled pork är i världsklass.


Enjoy.

‍  

‍